Bel ons: 088 22 00 888

Plannen voor Mont Ventoux door FES

Ineke kwam in december 2020 bij Heckert & van Lierop terecht. Zorgconsulent Richard de Meijer adviseerde haar over de WalkAide II en in het looplab ervaart Ineke voor de eerste keer hoe goed ze hiermee kan lopen. Na een proefperiode is Ineke sinds begin 2021 in het bezit van dit innovatieve hulpmiddel. “Het is fantastisch. Zonder erbij na te denken, loop ik weer pijnloos en stabiel. Mijn man en ik maken zelfs weer plannen om de Mont Ventoux te lopen”, vertelt Ineke hartelijk.
Ineke van Osch FES

Voor wie is functionele elektrostimulatie geschikt?

FES is geschikt voor mensen met een loopafwijking, ook wel klapvoet, sleepvoet of dropfoot genoemd. Dit is een veel voorkomend blijvend letsel na een herseninfarct of -bloeding (CVA).  
Maar ook mensen met een aandoening aan het centrale zenuwstelsel, zoals multiple sclerose (MS) of cerebrale parese (CP) hebben vaak beperkingen bij het lopen. De oorzaak hiervan is meestal een storing in de aansturing van de spieren. Door middel van elektrostimulatie kunnen we spieren die niet of niet goed functioneren activeren om hun taak te doen.  

Dit is niet mogelijk als het letsel
is ontstaan door perifeer letsel; beknelling of afsluiting van een zenuw of spier.

 

 

Mooie mogelijkheden met FES

Het afgelopen jaar heb ik de kans gehad om te ontdekken welke mogelijkheden Functionele Elektrostimulatie (FES) onze klanten biedt. De hulpmiddel 300Go en de WalkAide II maken gebruik van deze innovatieve techniek. Het is geweldig om te zien dat het Ineke echt mobieler maakt: zij loopt natuurlijker, met meer snelheid en in betere balans.” 

 

Orthopedisch technoloog en zorgconsulent Richard de Meijer

Richard de Meijer

Hoe werkt functionele elektro stimulatie?

Je doet de L300 Go of WalkAide II heel eenvoudig om je been, net onder de knie. De elektroden plaats je op jouw huid. Door de functionele elektro stimulatie techniek (FES) stuurt het hulpmiddel via de huid korte pulsen naar de zenuwen. Door deze kleine elektronische pulsen worden de zenuwen vervolgens gestimuleerd om de spieren te activeren. Dit voelt als een lichte prikkeling op je huid. Het resultaat: je kunt jouw voet weer optillen en lopen gaat natuurlijker.

FES L300 Go

De voordelen

  • Mobieler & actiever leven
  • Meer vertrouwen en stabiliteit  
  • Minder kans op vallen
  • Minder kans op beperking in bewegingen, zoals het vastzitten van de enkel 
  • Minder pijn 
  • Herstelt de spierpompfunctie, waardoor er minder vocht in de benen komt 
  • Bevordert de bloedcirculatie, waardoor het koude gevoel van het been vermindert
FES WalkAide II

©Orthomedico

FES L300 Go

©Ottobock (L300 Go)

 

 

Ervaar het zelf

Bent je benieuwd naar de mogelijkheden die FES je kan bieden? Neem dan gerust contact met ons opTijdens de eerste afspraak gebruiken we ons unieke looplab om samen naar jouw looppatroon, stapgrootte en snelheid te kijken. Waar nodig doen we dit in samenwerking met onze fysiotherapeut Irene Nijssen of op locatie bij Fysio Janssen in Nederweert, waar fysiotherapeut Jacques Hendriks zich gespecialiseerd heeft. Daarna kijken we welk type FES jouw dagelijks leven kan verrijken en bespreken we de mogelijkheden om (tegen betaling) een proefperiode van 30 dagen te doen, voordat we tot aankoop overgaan.

LoopLab

Vergoeding

Om na te gaan of vergoeding door jouw zorgverzekeraar mogelijk is, adviseren wij je om de verwijzing van je medisch specialist mee te nemen. 

Meer weten over functionele elektro stimulatie (FES)?

Voor meer informatie of een afspraak, neem contact met ons op via (088) 2200 888 of info@heckert-vanlierop.nl. In een persoonlijk gesprek nemen wij de mogelijkheden met je door. Samen zoeken we naar de beste oplossing om jouw dagelijks leven verbeteren.

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou