Bel ons: 088 22 00 888

De eerder zo vriendelijke hond was namelijk niet van plan om hem los te laten en schudde intussen hevig aan de onderarm van Ron. Na 3 minuten lukte het gelukkig om de hond te overmeesteren. Maar vanaf dat moment zou het nooit meer hetzelfde zijn voor Ron. Want als de adrenaline weg is, blijft een verscheurde arm en hevige pijn over. Wat nu?

Verscheurde arm

De zenuwen in Rons rechter onderarm werken niet meer. Het enige wat nog minimaal gevoel en functie heeft zijn de duim en wijsvinger. In zijn onderarm is zoals Ron aangeeft gyroscopische schade* ontstaan, die bij inspanning misselijkheid veroorzaakt. Hierdoor eindigen alledaagse handelingen, zoals douchen, in braken. Een zoektocht naar de juiste hulp ontstaat. Op dit moment zit Ron middenin het revalidatieproces bij Adelante, waarvoor gemiddeld zo’n twee jaar staat. De betrokkenheid van de revalidatiearts, fysiotherapeut, neuroloog en orthopedisch technoloog zijn hartverwarmend, maar er is nog een lange weg te gaan.

*Gyroscopische schade: in ons lichaam vinden processen plaats waar we ons niet van bewust zijn. Dit gebeurt automatisch door ons zenuwstelsel. Denk bijvoorbeeld aan een pijnprikkel die je krijgt als je ergens tegenaan loopt. Bij Ron is een proces in zijn arm verstoord, waardoor ‘misselijk worden’ ontstaat bij bepaalde bewegingen met zijn arm.

Armbrace Ron en Dennis

Maatwerk armbrace

“Toen ik Ron ontmoette droeg hij een gipsspalk met daarover een standaard elleboogorthese. Helaas konden deze hulpmiddelen niet de juiste verlichting geven. Samen zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Een behoorlijke uitdaging gezien de pijn en ongemakken die Ron heeft, maar dat maakt mijn werk juist zo mooi! Met het gipsmodel van Rons arm als uitgangspunt heb ik, samen met de technici in onze werkplaats, een maatwerk armorthese (brace) gemaakt. Het resultaat bevat verschillende materialen, zoals:
– Een prepreg frame dat licht draagt en toch sterk en dus duurzaam is
– Stalen scharnieren die zorgen dat de arm gecontroleerd en goed kan buigen
– Een afwerking van leer die comfortabel aanvoelt op de huid en steun geeft rondom zijn hele arm
Zo maken we het dagelijks leven voor Ron makkelijker!”

Zorgconsulent Dennis Bouckaert

Dennis Bouckaert

Positief blijven

“Ik ben blij met de armbrace. Mijn bovenarm krijgt steun en mijn vingers zijn beschermt, waardoor ik minder pijn heb. Door de opening liggen mijn wijsvinger en duim vrij, zodat ik deze twee vingers nog een beetje kan gebruiken. Zo’n op maat gemaakte brace zit een stuk comfortabeler en is mooier én hygiënischer dan wat ik voorheen droeg.”

Ron Muijres

Maatwerk leren armbrace

Meer informatie

Durf te pionieren

Helaas loopt Ron ook tegen onmogelijkheden aan. Zo is zijn missie ontstaan om een respectvolle, spraakmakende documentaire te maken over de zorg en het belang van lef én durven pionieren om mensen echt verder te helpen. Als het goed gaat is de documentaire deze zomer te zien. Wij houden je op de hoogte.

Samen op zoek naar de oplossing voor jou

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Neem gerust contact op via 088-2200888 of info@heckert-vanlierop.nl. Onze zorgconsulent gaat graag op zoek naar de oplossing voor jou.

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou