Bel ons: 088 22 00 888

Eerste stappen

“Doordat je zo ziek bent en er in korte tijd veel gebeurt, ga je in de overlevingsmodus. Na een maand in het ziekenhuis, heb ik een jaar gerevalideerd bij Adelante in Hoensbroek. Door intensieve begeleiding heb ik daar mooie stappen kunnen zetten. Zo kon ik na enkele maanden weer zelfstandig lopen met behulp van confectie enkel-voetorthesen. Toch had ik behoorlijk wat problemen met balans houden en voortdurende vermoeidheid. Maar elke stap is er één. Je blijft doorgaan.”

Energy storing enkel-voetorthese Rosier van den Munckhof

Een oplossing die bij me past

“Deze brace is een grote vooruitgang voor mij. Ik kan beter en veiliger lopen en ik ben minder moe als ik langere afstanden loop. Ik heb minder beperkingen, waardoor ik mijn werk kan doen en minder afhankelijk ben van anderen. Gelukkig heb ik een fysiotherapeut ontmoet die de tijd nam om kritisch naar mijn looppatroon te kijken en ervan overtuigd was dat er verbeteringen mogelijk waren. Wat mij betreft zou iedere fysiotherapeut van deze mogelijkheden op de hoogte moeten zijn. Ik gun iedereen met een loopprobleem de kans om zo’n oplossing te vinden.”

Energy storing enkel-voetorthese

“Intussen maken wij het vierde paar energy storing enkel-voetorthesen voor Rosier. Het is geweldig om te zien wat het hem oplevert. Deze brace is niet meer weg te denken uit ons ‘assortiment’. Dagelijks maken we ze in onze eigen werkplaats in Eindhoven. Elke energy storing orthese wordt laag voor laag opgebouwd van prepreg (koolstof). Omdat we dit op maat doen, kunnen we de lagen precies aanbrengen daar waar steun of juist flexibiliteit (veerkracht) nodig is. Zo brengen we iemand echt maximaal in beweging! Dat doen we niet alleen. Wij werken samen met artsen en fysiotherapeuten.”

Zorgconsulent Maud Schrama

Orthopedisch technoloog Maud Schrama

Meer weten?

LoopZorg

Kijk ook eens op LoopZorg; samen met een fysiopraktijk uit Valkenswaard helpen we mensen met een loopprobleem doelgericht verder.

Hoe wordt deze brace gemaakt?

Wil je weten hoe een energy storing enkel-voetorthese gemaakt wordt?! Kijk dan onze How it’s made-video.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Op heckert-vanlierop.nl/producten lees je meer over de mogelijkheden van enkel-voetbraces.

Of neem contact op via 088-2200888 of info@heckert-vanlierop.nl en maak kennis met één van onze zorgconsulenten.

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou