Bel ons: 088 22 00 888

En... actie!

Fantoompijn

Revalidatiearts Evie Houët vertelde over fantoompijn. Hoe ontstaat deze spookachtige (‘denkbeeldige’) pijn in je ledemaat dat er juist niet meer is? Gelukkig heeft niet elke persoon met een amputatie er last van. Maar wat kun je doen als je wél fantoompijn hebt? Het is goed om te weten dat je brein een grote rol speelt en dat angst, stress en zelfs het weer effect hebben op de pijn. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden, zoals spiegeltherapie of een traumabehandeling zoals EMDR therapie.

Ben de speler van jouw leven

Atlete Kimberly Alkemade startte haar verhaal met een terugblik naar haar jeugd en het busongeluk wat haar leven voorgoed veranderde. Ze vertelde over de obstakels en hoogtepunten en eindigde met zes waardevolle tips, waar elke mens iets aan heeft:

1. Leer omgaan met je beperkingen
2. Ontdek de plek waar je het best tot je recht komt
3. Ontwikkel jouw beperking tot een kracht
4. Vind het team dat jou helpt te excelleren
5. Stel korte- en lange termijn doelen
6. Ben de speler van jouw leven

Draaien maar!

Op ludieke wijze presenteerden Lisan Scheepers van Össur en onze eigen Rudi van Zutven een informatieve quiz. De bezoekers met het juiste bingonummer mochten een draai geven aan het kleurrijke rad, waarna vragen over liners, prothesevoeten, uitlijnen en cosmetische afwerkingen de revue passeerden. En bij een goed antwoord, was er natuurlijk een leuke prijs!

Afsluiting

Onder het genot van een tomatensoep en een broodje werd er nagepraat. En er was tijd om onze werkplaats te bekijken of de stands van leverancier Össur en ‘patiëntenvereniging’ Korter maar krachtig (KMK) te bezoeken.

Heb je de Prothesegebruikersdag gemist en wil je toch graag meer weten of een rondleiding krijgen?
Bekijk de korte aftermovie of neem contact met ons op via info@heckert-vanlierop.nl of 088 22 00 888.

+3

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou