Bel ons: 088 22 00 888

Chronische klapvoet door een ongelukkige val

Het gebeurde in één oogwenk, tijdens het schoonmaken. Door  het maken van een verkeerde beweging gleed ik uit. Ik kwam verkeerd terecht, op mijn knie. Toen ik op de grond lag, voelde ik dat het mis was. Van de buitenkant van mijn been zag je niet veel, maar vanbinnen voelde ik alleen maar pijn.

In het ziekenhuis constateerden de artsen dat de binnenkant van mijn knie onherstelbare schade had opgelopen. De zenuwen in mijn knie zijn zodanig beschadigd dat ik hierdoor een chronische klapvoet heb opgelopen. Dat houdt in dat de spieren in mijn linkervoet door de zenuwbeknelling zó zijn verzwakt, dat ik hem niet meer normaal kan optillen. De naam ‘klapvoet’ zegt het al: als ik mijn voet wil neerzetten, komt hij met een klap neer. Ook kan ik hem niet niet naar binnen of naar buiten draaien. Hierdoor wordt lopen zoals je gewend bent erg moeilijk. Om jezelf in evenwicht te houden, ga je als een eend waggelen. Dat is heel belastend voor je andere gewichten, zoals je heupen.

Goede steun in alle opzichten

Na het ongeluk zat ik vijf maanden thuis. Vooral in het begin had ik hier flink de balen van. Gelukkig had ik de steun van mijn lieve man. Bovendien wist ik door mijn werk dat er mensen zijn die te maken krijgen met veel ergere dingen. Tijdens mijn revalidatie werd mij een orthopedische beugel om mijn been aangeraden. Deze zou mij ondersteunen tijdens het lopen en mijn andere gewrichten minder belasten. De vriendelijke specialisten van Heckert & van Lierop maakten de beugel voor mij op maat. Ze zijn tegelijkertijd bezig geweest met allerlei innovaties, waardoor ze de beugel wat vaker moesten afstellen tot die perfect was. Met behulp van dit hulpstuk ben ik weer in staat om naar mijn werk te gaan. Ook kan ik weer sporten en alle andere vanzelfsprekende dingen doen. Daar ben ik heel dankbaar voor!

Een op maat gemaakte enkel-voetorthese

Zorgconsulente Inge Hartzuiker van Heckert en van Lierop: “Voor Anita hebben we de nieuwste brace aangemeten: de Ankle-7. In deze brace is een veer van koolstof verwerkt, waardoor er energie teruggegeven kan worden tijdens het lopen, voor meer dynamiek. De brace is heel buigzaam en zorgt voor een goede afzet, zodat er een mooi looppatroon ontstaat en Anita minder moe wordt als ze bijvoorbeeld trappen op en af loopt. De Ankle-7 is verder gemakkelijk aan te doen en kan in gewone schoenen gedragen worden. Deze brace hebben we voor Anita op maat gemaakt in onze eigen werkplaats in Eindhoven, waar we met een betrokken team werken aan de beste oplossing voor iedere klant. Anita wilde haar exemplaar in huidskleur, maar er zijn allerlei kleuren mogelijk.”

Enkel-voetbrace na chronische klapvoet Anita Kollard

Meer informatie

Ben je benieuwd wat een enkel-voetorthese, ook wel brace genoemd, voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088-2200888 of info@heckert-vanlierop.nl. In een persoonlijk gesprek kijken we samen naar de mogelijkheden om je minder pijn en meer bewegingsvrijheid te geven.

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou