Bel ons: 088 22 00 888

3D-printing

Jazeker, het is mogelijk dat jouw hulpmiddel geprint wordt. Want ook in de orthopedie zijn er mogelijkheden voor 3D-printing. Op dit moment produceert Heckert & van Lierop alleen handspalken via 3D-printing. Een belangrijke voorwaarde voor ons is dat het materiaal geschikt is voor het hulpmiddel en het doel waarvoor jij het wil gebruiken. Wij zijn tevreden over de kwaliteit en het draagcomfort van de 3D-geprinte handspalk en kijken uit naar toekomstige ontwikkelingen. Het is een waardige concurrent voor de traditionele siliconen handspalk.

3D-printing

 

Hoe maak je een handspalk met een 3D-printer?

“Om een 3D-handspalk te printen, hebben we eerst een digitaal model nodig. Om dit model precies op maat te kunnen maken, scan ik je hand. Het voordeel is dat dit met deze techniek tot op de millimeter nauwkeurig kan. De scan van jouw hand is het uitgangspunt om het digitale model van je handspalk te maken. Waar nodig doe ik via de computer nog aanpassingen.”

Orthopedisch technoloog en zorgconsulent Bas Gulpers

Bas Gulpers

De voordelen van 3D-printen

  • Duurzaam: doordat wij jouw hand scannen in plaats van gipsen, ontstaat er nauwelijks afval bij het aanmeten
  • Op maat: wij scannen de maten van jouw hand tot op de millimeter nauwkeurig. Zo creëren we de perfecte pasvorm.
  • Comfortabel: het lichtgewicht materiaal bevordert het draagcomfort en gebruikersgemak
  • Uniek en persoonlijk: afhankelijk van de materiaalkeuze, kun je een kleur kiezen
  • Reproduceerbaar: het is eenvoudig om een nieuw exemplaar te maken, omdat we jouw maten digitaal opslaan
  • Snel: wij kunnen jouw hulpmiddel snel leveren

 

Neemt 3D-printen de orthopedische wereld over?

Nee, zo ver is het niet en zal het naar onze mening ook niet komen. 3D-printen zal hand in hand gaan met de handmatige productie van orthopedische hulpmiddelen. Met beide werkwijzen gaan wij voor dé oplossing waarmee jij in beweging komt. Natuurlijk altijd met oprechte aandacht voor jouw verhaal en wat jij wil bereiken als uitgangspunten.

Kort samengevat; 3D-printen is een waardevolle toevoeging om efficiënt comfortabele en doelgerichte hulpmiddelen te maken die jou in beweging brengen.

Wil je meer weten?
Neem gerust contact met ons op.

3D printer

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou