Bel ons: 088 22 00 888

Kniebrace uitkomst bij missende kruisband

Normaal kan een kruisband geopereerd worden, maar bij kinderen in de groei is zo’n operatie erg riskant voor de groeischijven. Een beschadiging aan de groeischijf zal ervoor zorgen dat het bot niet of niet goed meer groeit. Om die reden willen orthopeden liever wachten met een eventuele operatie totdat Jurre is uitgegroeid.

De missende kruisband is voor Jurre gelukkig niet meer pijnlijk, maar zijn kniegewricht blijft instabiel. Bij dagelijkse activiteiten kunnen daardoor ongecontroleerde bewegingen gebeuren die een onveilige situatie kunnen veroorzaken. Lopen, traplopen, buiten spelen en lopen op oneffen terrein kosten hem bovendien veel moeite. Laat staan sporten.

Voor Jurre hebben wij daarom een speciale kniebrace aangemeten. Met deze vastframe kniebrace is zijn knie in een soort ‘kooi’ gezet waardoor de knie niet meer naar binnen of buiten kan wegdraaien of naar voren kan schieten. De brace vervangt hiermee dagelijks de functie van zijn kruisband.

Voor Jurre betekent het dat het is alsof hij zijn kruisbanden weer heeft. Hij kan weer doen wat hij wil. Meedoen met het NK Little League Honkbal bijvoorbeeld. En van zijn brace heeft hij totaal geen last. Jurre is blij. Heel blij. En wij dus ook.

 

Inge Hartzuiker – van Luytelaer
Behandelaar Heckert en van Lierop

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou