Bel ons: 088 22 00 888

Wij van Heckert en van Lierop vinden het enorm belangrijk dat onze klanten in de breedste zin van het woord de juiste zorg krijgen. En fysiotherapie is daar een onderdeel van. Daarom hebben wij samen met Össur Academy een seminar georganiseerd speciaal voor fysiotherapeuten die meer willen leren over lopen met prothesen en prothesegebruikers. Össur is marktleider op het gebied van niet-invasieve orthopedische hulpmiddelen. Met het leveren van geavanceerde en innovatieve technologieën op het gebied van prothesen en orthesen, verbetert Össur de mobiliteit van mensen.

 

Tijdens het seminar lag de nadruk op het belang van functionele training bij zowel actieve als laag actieve lopers. Het seminar omvatte theorie, praktijkvoorbeelden en demolopers. De 29 aanwezige fysiotherapeuten waren allen werkzaam in de revalidatie in een gebied van Tilburg tot Sittard.

De energieke cursusleider van Össur, Lisan Scheepers, nam de deelnemers de eerste twee uur mee in de theorie over oorzaken van amputatie, het belang van training, hoe je dit oppakt en vooral ook op de bewustwording van hoe het is om geamputeerd te worden. En hoe iemand daarmee moet leren omgaan.

Aansluitend volgde de praktijk. Drie demolopers (onderbeenamputatie, knie- exarticulatie en bovenbeenamputatie) hebben verschillende oefeningen met de therapeuten gedaan. Veel tijd is gestoken in het voorlopen. Waarop moet worden gelet bij het lopen met een prothese en op welke manier kan de fysiotherapeut het beste een passend loopplan maken. Rode draad van het seminar was het streven naar een optimale samenwerking tussen therapeut en instrumentenmaker, en luisteren en observeren wat de klant wil en kan.

 

We hebben enthousiaste reacties op het seminar gekregen. De aanwezige fysiotherapeuten hebben de nodige kennis kunnen opdoen, die zij in hun werk met mensen met een beenamputatie hard nodig hebben. Wij zijn blij dat we door het overdragen van ons werk indirect kunnen meewerken aan de juiste nazorg van onze klanten.

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou