Bel ons: 088 22 00 888

De vijfjarige Jara Helmes uit Tegelen doet aan RaceRunning. Haar atletiekvereniging Scopias Atletiek in Venlo is in september 2020 gestart met deze bijzondere sport. Met een driewielloopfiets, de RaceRunner, kunnen kinderen met een (motorische) beperking in de buitenlucht sporten. Heckert en van Lierop sponsort zo’n RaceRunner in plaats van het geven van een relatiegeschenk. 

Voel je vrij

Sporten zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. Toch is het niet eenvoudig om ‘jouw sport’ te vinden als je een beperking hebt. Door RaceRunning aan te bieden, geeft Scopias Atletiek kinderen met een beperking de kans om onderdeel te zijn van het reguliere verenigingsleven.

Dat geldt ook voor Jara Helmes, die door zuurstofgebrek tijdens de geboorte Cerebrale Parese (hersenletsel) heeft opgelopen. Haar moeder Kelly Helmes vertelt: “Vanaf het begin was het erg onzeker hoe de ontwikkeling van Jara zou verlopen. Maar door haar enorme doorzettingsvermogen en het gebruik van steeds de juiste hulpmiddelen (zoals een looprek, spalken en zooltjes via Heckert & van Lierop) is zij in staat geweest zich te ontwikkelen tot het vrolijke, actieve meisje dat ze nu is.”

RaceRunning doe je op een fiets zonder trappers. De fiets heeft drie wielen, een frame, zadel, stuur én een borststeun waar je op kunt leunen. Je gebruikt je voeten om je voort te bewegen, zodat je kunt lopen of zelfs rennen! Zo kunnen kinderen, jongeren en (jong) volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals cerebrale parese, spina bifida of syndromen) toch sporten met leeftijdsgenoten. Ook met een beperkte handfunctie kun je RaceRunnen.   

 Jara is erg blij dat ze op de RaceRunner over de atletiekbaan kan ‘rennen’ en mee kan doen met de oefeningen en spelletjes. En dat niet alleen, ze is écht onderdeel van een team met leeftijdsgenoten en het verbetert haar conditie”, aldus Kelly.

Jara Helmes en haar teamgenoten op de RaceRunner

Heckert en van Lierop sponsort RaceRunner

Heckert & van Lierop schenkt het bedrag van de eindejaar relatieschenken aan een goed doel. In 2020 was dit Scopias Atletiek. Eén RaceRunner kost ongeveer € 2.500. Maar met onze bijdrage van € 2.500 heeft Scopias Atletiek maar liefst drie RaceRunners kunnen aanschaffen! Er is namelijk een fonds dat de sponsoring heeft verdriedubbeld. Klik hier voor meer informatie over deze regeling.

Doe een wens

Weet jij een goed doel voor onze sponsoring van 2021? Laat dit dan uiterlijk 1 september weten via info@heckert-vanlierop.nl. In september maken wij een keuze en nemen we contact op met de inzender van het nieuwe gesponsorde doel. 

Sport in opkomst

Of je nu rolstoelgebonden bent of met een looprek of spalken loopt, RaceRunning is voor iedereen. Zo is het een snel groeiende sport in Nederland. Maar ook internationaal is RaceRunning in opkomst. Daarom hopen wij en Jara en Kelly Helmes er nog veel van te horen.  

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou