Bel ons: 088 22 00 888

En... actie!

Samen in beweging

De ochtend begint energiek met bewegingsagoge Veronie Swart. Zij deelt de voordelen van bewegen na een amputatie om zo fit en sterk te worden. Daarnaast brengt zij de groep letterlijk in beweging door samen oefeningen te doen. Zo wordt duidelijk dat je klein kunt beginnen: zonder sportschool of materiaal. Om de ‘flow’ vast te houden, krijgt iedereen een flyer met oefeningen voor thuis mee.

 

.

Sporten

Sportief zijn na een amputatie of met een prothese is vaak niet (meteen) vanzelfsprekend. Misschien dat de voordelen van het platform Uniek Sporten daarom bij veel aanwezigen onbekend zijn. Spreker Wout Werker, adviseur bij Uniek Sporten, brengt daar verandering in. Uniek Sporten biedt iedereen met een ‘beperking’ de mogelijkheid om te sporten. Heeft u de wens om te sporten?
Kijk op www.uniek.sporten.nl om een sportaanbieder bij u in de buurt te vinden.

Een prothese: dit drietal neemt je mee...

Rudi van Zutven

De opbouw van een prothese

Na de koffiepauze nemen Rudi van Zutven, Lisan Scheepers en Leonie Vader je mee in de wereld van prothesen. Rudi start met de verschillende activiteitenniveaus (K-levels) van een mens en de invloed op het maken van een prothese. Een prothese moet namelijk bij jouw leefstijl passen. Het is belangrijk om hier samen de juiste keuzes in te maken.

Lisan Scheepers

Elk detail telt

Lisan Scheepers vult aan met informatie over de onderdelen van een prothese. Als specialist bij leverancier Össur deelt zij welke ontwikkelingen zij doen om het leven met een prothese aangenamer te maken. Want het is nogal wat; bewegen met een beenprothese kost meer energie en vraagt veel van je lichaam. Het is dus de kunst om met elk onderdeel een positief effect te stimuleren. Ook dit bevestigt hoe belangrijk het is om leefstijl en wensen centraal te zetten.

Leonie Vader

Creëer je eigen stijl

Het verhaal van Leonie sluit mooi aan. Zij informeert de bezoekers over verschillende mogelijkheden om een prothese af te werken. De vele voorbeelden van prothesen die op het podium te zien zijn, laten zien hoe je jouw eigen stijl kunt creëren.  

Nieuwsgierig? Laat je inspireren op @deprothesebouwers.

We eindigen met een smakelijke lunch om na te praten. Ook de stands van leveranciers Össur, Ortho-Europe en Ottobock worden bezocht en is er tijd voor een rondleiding in onze moderne werkplaats.

Heb je de Prothesegebruikersdag gemist en wil je toch graag meer weten of een rondleiding krijgen?
Neem dan contact met ons op via info@heckert-vanlierop.nl of 088-2200888.

+8

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou