Bel ons: 088 22 00 888

Simpelweg gelukkig zijn

“Direct na het ongeluk besefte ik dat we ontzettend kwetsbaar zijn. Daar zat ik, in mijn compleet verwoeste auto. Ik kon geen kant op en werd door de brandweer bevrijd. Met gebroken ribben en een klaplong lag ik vier dagen in coma. Daarnaast werd mijn onderbeen geamputeerd. Ik heb me vaak afgevraagd waarom we niet simpelweg gelukkig zijn in plaats van te balen van vaak kleine tegenslagen. Het heeft me geleerd om in oplossingen te denken, dankbaar en gelukkig te zijn met zelfs de kleine dingen. Zoals voor het eerst die witte boterham eten toen ik ontwaakte uit mijn coma.”

Sam van Dillen revalidatie met prothese

Revalidatie: genezen en sterker worden

Revalideren na een amputatie is pittig. Revalidatiearts Dianne houdt grip op het hele proces. Wondverpleegkundige Ellen focust op de genezing van de stomp, die helaas langzaam geneest. Omdat bewegen een positief effect heeft op je herstel gaat Sam met bewegingsagoog Veronie Swart aan de slag om sterker te worden door allerlei oefeningen. Veronie: “Sam laat zich niet beperken. Hij is enorm positief en door zijn doorzettingsvermogen zagen we hem sterker worden. Dit bevorderde zijn herstel en werd al vrij snel het startsein om de mogelijkheden voor een prothese te verkennen.”

Een prothese die bij je past

Voor het aanmeten van zijn prothese komt Sam bij Heckert & van Lierop terecht. Ook dit is vaak een emotioneel proces. Je wordt je weer bewust van je lichaam en de zoektocht naar jouw nieuwe manier van bewegen.

Prothese-expert Rudi van Zutven vertelt

“Op 29 december ontmoette ik Sam. Zijn verhaal is heftig en zijn kijk op het leven bewonderingswaardig. Soms vergeet ik hoe jong hij eigenlijk is. Samen verkennen we de mogelijkheden voor een prothese. Vanwege zijn kwetsbare huid, starten we met het aanmeten van een maatwerk liner. Dit is een zacht omhulsel dat je huid en de binnenwand van je prothesekoker van elkaar scheidt. Daarna hebben we voor Sam een verstelbare koker met praktische BOA sluiting gemaakt. De gave, dynamische Mauch® knie en actieve Pro-Flex® XC voet van Ossur maken voor Sam zelfs rennen en sporten mogelijk. Samen onze fysiotherapeut Irene Nijssen en de experts van Libra Revalidatie begeleiden we hem. Ik heb ons traject als bijzonder waardevol ervaren. En het is prachtig om te zien, waar en hoe Sam nu staat.”

Jouw prothese: creëer je eigen stijl

Er zijn veel mogelijkheden om je prothese af te werken. Sam weet wat hij wil en deelt zijn wensen met ons. Zo wilde hij graag een vakje voor zijn AirPods. Onze technicus Leonie ging de uitdaging aan en maakte hiervoor ruimte in Sams prothese. Daarnaast kunnen we met prothesecovers een gave uitstraling geven. Een prothesecover is een omhulsel dat we over je prothese maken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Laat je inspireren op @deprothesebouwers.

Sams revalidatie en prothese

“Ik herinner me dat ik in het ziekenhuis fantaseerde over hoe mijn prothese eruit zou moeten zien. Zo tekende ik bijvoorbeeld een propeller en een vin. Gekke ideeën waarvan ik dacht dat ze niet mogelijk zijn. Maar vanaf het moment dat ik Rudi ontmoette, kreeg ik het vertrouwen dat er heel veel mogelijk is. Rudi en Leonie laten zich niet remmen door onmogelijkheden en denken met me mee! Nee, ik kan nog niet vliegen of zwemmen, maar we hebben het unieke ontwerp van mijn prothese samen gemaakt in de stijl die ik voor ogen had. Mét extra’s, zoals een vakje voor mijn AirPods, pennenhouder een bieropener en zelfs LED-lichten! En dit alles ook nog eens in Eindhoven, bij mij om de hoek!”

Meer weten?

Sam van Dillen

Sam heeft als missie om zelfvertrouwen en positiviteit in de mens naar boven te halen. Zo is hij een boek aan het schrijven over hoe hij het geluk vond na zijn heftige auto-ongeluk. Eind 2022 komt het uit. Ben je nieuwsgierig naar zijn complete verhaal? Kijk dan eens op www.samvandillen.com.

Heckert en van Lierop

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? In onze kennismakingsbrochure lees je meer over de mogelijkheden. Of neem contact op via 088-2200888 of info@heckert-vanlierop.nl en maak persoonlijk kennis met één van onze zorgconsulenten: Rudi of Floris.

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou