Bel ons: 088 22 00 888

Waarin kan een steunzool helpen?

  • Verschil in beenlengte
  • Doorgezakte voorvoet
  • Platvoeten
  • Holvoeten
  • Stijve grote teen
  • Hielspoor
  • Peesontsteking
  • Tintelingen/dof gevoel in de voorvoet

Als u bekend bent met een van bovenstaande punten, is dat vaak te zien aan uw voet, maar de pijn zit meestal elders. Een verschil in beenlengte wordt vaak gevoeld onderin de rug, een doorgezakte voet meer aan de buitenkant van de enkel. Een stijve grote teen geeft vaak klachten aan de achillespees, platvoeten geven vaak knieklachten. Enzovoort.

Kortom: een steunzool zit onder de voet, maar zorgt voor veel gemak hoger in het lichaam.

Bij Heckert & van Lierop hebben we veel ervaring in het maken van steunzolen. We kijken secuur naar de voet, de schoenkeuze, slijtage van de binnen en buitenzool en houding van de mensen. Onze kracht zit in het juist vertalen van die gegevens in een goede keuze van steunpunten in de zool.

Wat doen wij?

Wij zijn geen podotherapeut, een therapeut die is opgeleid om therapie te geven. Bij een podotherapeut komen mensen regelmatig terug om dingen te trainen en te verbeteren. Bij ons komen mensen waarbij op een therapeutische wijze geen verbetering meer te behalen is. Een bepaalde standsafwijking bijvoorbeeld corrigeren we, zodat iemand weer functioneel kan lopen.

U kunt dit vergelijken met een bril. Als uw ogen achteruit gaan, bestaat er geen therapie om deze te verbeteren. U krijgt in dat geval een hulpmiddel, de bril. Ogen worden van een bril niet beter, maar u kunt er wel weer goed door zien. Wij leveren op dezelfde wijze een goed paar steunzolen. Anatomisch verbetert er niets, maar de zool vermindert pijn en verbetert de houding om te staan, te lopen en te rennen.

Hoe komen mensen bij ons? En wat doen we dan?

Mensen komen vaak bij Heckert & van Lierop op advies van een arts of specialist. Maar ook zonder doorverwijzing komen mensen bij ons langs. We luisteren naar de hulpvraag en doen soms kleine testjes. Ook de algehele conditie van doorbloeding, huid en sensibiliteit nemen wij mee. Dan bespreken we de mogelijkheden die we hebben qua techniek, materiaal, schoenkeuze en vergoedingen.

Vervolgens maken we een afdruk. Deze afdruk nemen we mee naar de werkplaats in Eindhoven waar we de afdruk vertalen naar een steunzool met de gewenste steunpunten en het nodige materiaal. Na een week wordt de steunzool dan geleverd. Afhankelijk van de situatie wordt het lopen op de steunzolen langzaam opgebouwd.

Daarna kijken we, afhankelijk van de situatie, hoe vaak er een controle nodig is. Vaak gebeurt het net als bij de bril, dat mensen op eigen verzoek komen en dan passen we kleine dingen aan (op afspraak en zonder kosten).

 

Past een steunzool in gewone schoenen?

Dit is een gevoelig punt. Veel mensen hebben een andere visie op een goede schoen dan wij. Bij Heckert & van Lierop kijken we met name naar een goede pasvorm. Een dure schoen is soms goed vanwege het kwaliteit leer of het merk, maar de leest is niet altijd goed voor de voet die in de schoen gaat. Bij Heckert & van Lierop leggen we per type voet uit waar op gelet moet worden bij het dragen van de juiste schoenen.

In een zeer groot deel van de confectieschoenen past een steunzool. We hebben ook modellen die in een smalle damesschoen past. Alleen zijn deze modellen niet altijd wenselijk bij bepaalde voetklachten. Als bepaalde klachten ontstaan door te weinig ruimte bij de voorvoet, dan zal een krappe schoen niet meewerken, een extra steunzool erin werkt dan ook alleen maar averechts. Een wijze schoenkeuze heeft in dat geval meer effect dan een steunzool.

Vergoeding van steunzolen

Steunzolen zitten niet in het basispakket; wel in het aanvullende pakket. Afhankelijk van uw polis krijgt u wel of niet (een gedeelte van) de gemaakte kosten terug. Een paar steunzolen kost bij ons 149,95 euro (kinderen 129,95 euro).

Na het leveren is een klant altijd welkom voor verbeteringen. Als dit binnen drie maanden is, zijn veranderingen kosteloos. Daarna zijn er soms wel geringe kosten afhankelijk van de vraag. We maken wel altijd een afspraak zodat iedereen genoeg tijd heeft en krijgt om de situatie goed te bekijken en op te lossen.

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou