Bel ons: 088 22 00 888

Gedag zeggen tegen trillingen

Mevrouw Camp (78) heeft de ziekte van Parkinson. Een bekend symptoom van deze ziekte is een tremor. Tremoren zijn de bevende, onwillekeurige bewegingen die ontstaan doordat de spieren zich herhaaldelijk samentrekken en weer verslappen. Hierdoor was het voor mevrouw Camp niet meer mogelijk om zelfstandig te eten en tanden te poetsen. Ook lopen ging simpelweg niet zonder trillende bewegingen. Gelukkig kunnen gewichtsmanchetten, ook wel anti-tremor brace of anti-tremor bandage genoemd, verschil maken! Een gewichtsmanchet geeft zwaartekracht/druk op de huid, waardoor de hersenen sensorische input krijgen dat het lichaamsdeel niet moet trillen.

Parkinson anti tremor brace

Op maat gemaakte anti-tremor brace

“Het is niet eenvoudig om tegen de zwaartekracht in te werken. De brace moet namelijk precies op de juiste plaats (vlakbij de knie) zitten. Alleen dan wordt het gewicht goed verdeeld over het been. Daarnaast moet de brace voldoende strak zitten en mag het niet afzakken omdat er via de huid input wordt gegeven aan de hersenen. Nadat we de juiste methode en het juiste gewicht ontdekt hadden, hebben we de op maat gemaakte brace bij mevrouw Camp aangedaan. Het voelt enorm goed om dit soort innovatieve oplossingen te bieden.”

Orthopedisch technoloog en zorgconsulent Inge Hartzuiker

Inge Hartzuiker

Gewichtsmanchet als oplossing

Mevrouw Camp is er erg blij met haar unieke hulpmiddel. Ondanks het extra gewicht van de anti-tremor brace, kan zij nu beter en stabieler lopen, zónder trillen.

“Ik hoop dat gewichtsmanchetten voor nog veel meer Parkinsonpatiënten een uitkomst mogen zijn! Deze brace verrijkt echt mijn leven”, aldus mevrouw Camp.

anti-tremorbrace

Meer weten over de anti-tremor brace?

Ben je benieuwd of gewichtsmanchetten voor jou een oplossing kunnen zijn? Neem dan contact met ons op via (088) 2200 888 of info@heckert-vanlierop.nl. In een persoonlijk gesprek nemen wij de mogelijkheden met je door. Samen zoeken we naar de beste oplossing om jouw dagelijks leven, met de beperkingen van de ziekte van Parkinson, te verbeteren.

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou