‘Mijn leven in één seconde veranderd’

Ik was altijd een heel actief persoon. Ik had een intensieve baan in de zorg, sportte veel en zorgde voor het huishouden en mijn twee zoons. Door het oplopen van een chronische klapvoet kwam daar van de ene op de andere dag verandering in.

Het gebeurde in één oogwenk, tijdens het schoonmaken. Door  het maken van een verkeerde beweging gleed ik uit op mijn been. Ik kwam daarbij verkeerd op mijn knie terecht. Toen ik daar op de grond lag, voelde ik dat het mis was. Van de buitenkant van mijn been zag je niet veel, maar vanbinnen voelde ik alleen maar pijn.

In het ziekenhuis constateerden de artsen dat de binnenkant van mijn knie onherstelbare schade had opgelopen. De zenuwen in mijn knie zijn zodanig beschadigd dat ik als gevolg hiervan een chronische klapvoet heb opgelopen. Dat houdt in dat de spieren in mijn linkervoet door de zenuwbeknelling zó zijn verzwakt, dat ik hem niet meer normaal kan optillen. De naam ‘klapvoet’ zegt het al: telkens wanneer ik mijn voet wil neerzetten, komt hij met een klap neer. Ook kan ik hem niet niet naar binnen of naarbuiten draaien. Hierdoor wordt lopen zoals je gewend bent erg moeilijk. Om jezelf in evenwicht te houden, ga je als een eend waggelen. Dat is heel belastend voor je andere gewichten, zoals je heupen.

Na het ongeluk zat ik vijf maanden thuis en lag ik er helemaal uit. Vooral in het begin had ik hier flink de balen van. Gelukkig had ik de steun van mijn lieve man. Bovendien wist ik door mijn werk dat er mensen zijn die te maken krijgen met veel ergere dingen. Tijdens mijn revalidatie werd mij een orthopedische beugel om mijn been aangeraden. Deze zou mij ondersteunen tijdens het lopen en mijn andere gewrichten minder belasten. De vriendelijke specialisten van Heckert & van Lierop maakten de beugel voor mij op maat. Ze zijn tegelijkertijd bezig geweest met allerlei innovaties, waardoor ze de beugel wat vaker moesten afstellen tot die perfect was. Met behulp van dit hulpstuk ben ik weer in staat om naar mijn werk te gaan. Ook kan ik weer sporten en alle andere vanzelfsprekende dingen doen. Daar ben ik heel dankbaar voor!

Op maat gemaakt

Zorgconsulente Inge Hartzuiker van Heckert en van Lierop: ‘Voor Anita hebben we de nieuwste brace aangemeten die we mede ontwikkeld hebben: de Ankle-7. In deze brace is een veer van koolstof verwerkt, waardoor er energie teruggegeven kan worden tijdens het lopen, voor meer dynamiek. De brace is heel buigzaam en zorgt voor een goede afzet, zodat er een mooi looppatroon kan ontstaan en Anita minder moe wordt als ze trappen op en af loopt. De Ankle-7 is verder gemakkelijk aan te doen en kan in gewone schoenen gedragen worden. Deze brace hebben we voor Anita op maat gemaakt in onze eigen werkplaats in Eindhoven, waar we met een betrokken team werken aan de beste oplossing voor iedere cliënt. Anita wilde haar exemplaar in huidskleur, maar er zijn allerlei kleuren mogelijk.’

Ons direct bellen