Bel ons: 088 22 00 888

Dat was in 2014. Zo begon voor haar een lange weg van chemokuren en andere behandelingen. Na 6 van in totaal 18 chemokuren wordt het duidelijk dat Phaedra een bovenbeenamputatie moet ondergaan omwille van haar genezing…

Phaedra is hier heel moedig mee omgegaan. Hoe stoer dat ze zelfs ‘gewoon’ over kon naar het volgende schooljaar! Ondanks haar fysieke afwezigheid, maar met behulp van virtuele mogelijkheden heeft ze toch de studiestof goed meegekregen. In deze blog lees je meer over hoe Rudi van Heckert & van Lierop het heeft ervaren om Phaedra te helpen met haar prothese.

“In december 2017 heb ik Phaedra voor de eerste keer ontmoet. Ik kreeg de kans om samen met haar een nieuwe prothese te maken.

In dit traject kwamen we er samen achter wat voor Phaedra de mogelijkheden waren. Het was belangrijk dat we de prothese zo licht mogelijk maakten, zodat deze voor haar een positieve toevoeging in haar leven is.

Bij een meisje van haar leeftijd heb ik niet gekeken hoe ik haar zo mooi mogelijk kon laten lopen. Veel belangrijker was, wat ze met de prothese wil doen. Steppen bijvoorbeeld. In de zomer met haar vriendinnen een waterballonnengevecht houden. Dansen. Lopen zonder krukken. Eigenlijk al de gewone dingen die een meisje van haar leeftijd wil doen.

Na een periode van ongeveer drie maanden was het gelukt om dit voor een groot deel te realiseren. En dit was vooral mogelijk door het doorzettingsvermogen van Phaedra.

Voor mij als prothesebouwer is het een hele mooie en waardevolle uitdaging om voor een meisje als Phaedra een prothese te bouwen. Omdat ik dan heel duidelijk iets kan toevoegen aan het leven van zo’n jong meisje met orthopedische hulpmiddelen.

Phaedra is nog in de groei. De prothese moet ik dus met regelmaat bijstellen. Ook zullen er steeds nieuwe kokers nodig zijn. Phaedra zal ik daarom nog regelmatig zien in ons protheselokaal in Eindhoven.”

Hieronder kunt u het volledige artikel in Adelante Magazine lezen. Klik op de foto om die te vergroten.

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou