Bel ons: 088 22 00 888

Een ‘simpel’ orthopedisch hulpmiddel dat een groots verschil kan maken. Bij Heckert & van Lierop helpen we juist ook graag al die mensen die een relatief eenvoudig product nodig hebben.

Neem nu mevrouw Leenaars, onze ‘snelle oma’ van 80. Een zeer actieve dame die mobiel wil blijven en daarvoor een kniebrace nodig heeft. Een paar jaar geleden kwam zij voor het eerst bij mij voor haar knie.

Mevrouw Leenaars vertelde me dat ze ruim een jaar eerder twee nieuwe heupen had gekregen. Een paar maanden daarna was haar versleten knie aan de beurt om te vervangen. Ze was nog aan het revalideren toen het gebeurde: ‘Ik liep in onze parkeergarage toen een binnenkomende auto tegen mij aanreed. Ik weet daar niets meer van. Maar de bestuurder van de auto had mij niet gezien en was precies tegen mijn been met de nieuwe knie aangereden. De knie moest opnieuw worden geopereerd. Door de aanrijding waren de pezen zo beschadigd dat ik er blijvend last van had. Ik kon nog wel een klein stukje lopen, maar dan werd de pijn te heftig. Ik kon de straat niet meer op. Alleen nog een beetje in huis rondscharrelen.’

Dat wilde mevrouw vanzelfsprekend niet. Daarvoor was zij nog veel te actief. Ik meet haar een kniebrace aan. Een ‘simpel’ hulpmiddel die haar bij het lopen de nodige steun geeft en er bovendien voor zorgt dat de pijn minder heftig is. Mevrouw is er dankbaar voor: ‘Irene heeft mij geholpen om weer van alles te kunnen ondernemen. Ik kan weer doen wat ik graag wil. Ik kan weer zelfstandig naar buiten. Mijn andere knie is ook versleten en zal op termijn ook vervangen moeten worden. Dat betekent opnieuw revalideren. Misschien ook voor die knie een kniebrace, maar ook dat komt weer goed. Zeker met de hulp van Irene.’

Iemand de mobiliteit teruggeven die zo gewenst is, is het mooiste wat je als behandelaar kunt realiseren. En dat kan ook al met een ‘simpel’ hulpmiddel als een kniebrace.

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou