Bel ons: 088 22 00 888

De oefeningen zijn speciaal op maat gemaakt voor mensen met een eenzijdige beenamputatie. De app biedt je begeleiding tot maximaal 6 maanden na een prothesefitting en biedt jou de training die je nodig hebt tijdens deze periode. Het enige dat je nodig hebt voor de oefeningen is een mat, een handdoek en een bal. Zodra je de app op jouw apparaat hebt geïnstalleerd kan je direct beginnen. De app is ook offline te gebruiken.

De app bestaat uit 3 modules:

  • Kracht & Uithoudingsvermogen: Voor het versterken van de spieren in het bovenlichaam en het stabiliseren van de wervelkolom. Dit is de basis voor een natuurlijk looppatroon.
  • Coördinatie & Balans: Voor het verbeteren van de coördinatie en ondersteuning van veilig staan op de prothese. Om jouw comfort te verbeteren en meer natuurlijke bewegingspatronen bereiken.
  • Stretch & Relax: Voor het ontspannen van de spieren en voor een snellere regeneratie. Deze oefeningen kunnen de spierflexibiliteit verhogen.

Hoe vaak trainen

Om de beste resultaten te bereiken, raden wij aan 2-3 keer per week te trainen, gedurende 5-11 minuten en regelmatig te schakelen tussen de drie modules. De drie moeilijkheidsgraden (makkelijk / normaal / moeilijk) voor Kracht & Uithoudingsvermogen en Coördinatie & Balans kan je individueel aanpassen aan jouw fysieke conditie. Je kunt op lange termijn vooruitgang boeken door over te schakelen naar een hogere moeilijkheidsgraad.

Verdere functies en voordelen

  • Keuze van de oefeningen: een vooraf gedefinieerde training of maak jouw eigen individuele trainingsprogramma.
  • Muziekselectie: train op de muziek die beschikbaar is in de app of met je eigen muziek op je telefoon of tablet.
  • Statistieken functie: Houd een oogje op jouw vooruitgang en krijgt een overzicht van het aantal oefeningen die je al hebt voltooid.
  • Herinnering functie: Laat de app jouw herinneren wanneer de volgende training is.

Download de Fitness for Amputees app nu om jouw dagelijkse fitness en revalidatie-programma naar het volgende level te brengen!

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou