Bel ons: 088 22 00 888

Februari 2017 is mijn rechteronderbeen geamputeerd; een maand later nog eens vijf cm na een val op de stomp. De amputatie had twee belangrijke oorzaken. Allereerst heb ik botsarcoïdose. Dat is een zeldzame verstoring van het immuunsysteem. Hierdoor ontstaat er een ontstekingsreactie die in heel je lichaam kan voorkomen. In een enkel geval worden ook botten en gewrichten aangetast. Ik heb daardoor continu ontstekingen in mijn botten.

In 2010 reed een vrachtwagen over mijn voet. Verschillende botfracturen waren het gevolg. Vanwege de botsarcoïdose gingen deze ontsteken. Dit werd zo heftig dat uiteindelijk mijn onderbeen werd geamputeerd.

En dan ga je een traject in van revalideren en het aanmeten van een prothese. Ik kwam terecht bij een prothesemaker in het zuiden van Limburg. De eerste proefprothese was prima. Daarna ging het mis. De koker die ik kreeg aangemeten was niet goed. Te klein en hij knelde op verschillende punten. Door de te kleine koker ontstonden er chronische ontstekingen aan de stomp. Vanwege de sarcoïdose ben ik daar heel gevoelig voor. Binnen de kortste tijd kon ik niet meer zonder pijn lopen en de koker niet langer dan 10 minuten aan hebben. Mijn prothesemaker deed nagenoeg niets aan deze situatie …

Ik had zoveel pijn dat het voor mij allemaal niet meer hoefde. Op deze manier wilde ik niet verder leven …

Mijn huisarts zag dat het zo niet langer kon en verwees mij door naar het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard. In de wachtruimte bij de arts zaten twee mannen. Toen ik voorbijliep, zag ik hen bedenkelijk naar mij kijken. De arts die mij ontving schrok. “Ik ga hulp halen.” Hij kwam terug met de twee mannen die ik in de wachtruimte had zien zitten. Het bleken Rudi van Zutven en Huub Lucassen van Heckert & van Lierop. Zij concludeerde dat de huidige prothesekoker niet passend was bij mijn situatie.

Al op dag drie werd ik gebeld. De koker lag klaar! Ik heb de koker gepast en liep. Zonder pijn! Werkelijk ongelooflijk.! Ik had dit niet meer voor mogelijk gehouden.

Terugkerend bij de arts in het ziekenhuis was ook hij verrast. Ik kon niet alleen goed lopen met mijn nieuwe prothese, de ontstekingen aan mijn been genazen. De conditie van de huid ging met sprongen voorruit. “Als dit niet was gebeurd, hadden we hoogstwaarschijnlijk boven de knie moeten amputeren.” Onvoorstelbaar toch?

Ik kan mijn prothese nu de gehele dag dragen. Zonder pijn, zonder irritaties. En ik loop nog beter dan na het ongeluk en voor de amputatie.

Een baan heb ik niet meer; ik ben voor 80% afgekeurd. Vroeger had ik een eigen bedrijf in de grondbouw met 150 man personeel. Daar moest ik mee stoppen vanwege de botsarcoïdose. Maar gelukkig mag ik nog wel mijn zoon helpen die in dezelfde branche een eigen bedrijf heeft. Dat kan nu ook! Ik kan gewoon weer de tractor op.

Heckert & van Lierop maakt geweldige producten, blijven zoeken naar de beste oplossing en bieden bovendien een geweldige service. Want toen het eens nodig was, hoefde ik niet naar hen toe. Zij kwamen met hun servicewagen gewoon bij mij langs!

Dus ja! Ik kan alleen maar vol lof spreken over Heckert & van Lierop en ben hen zo enorm dankbaar!

Hubert Rosenbaum

Klant Heckert & van Lierop

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou