Bel ons: 088 22 00 888

Dagelijks spreken wij mensen met een bijzonder verhaal. Zo sprak zorgconsulent Jannette van Lierop de heer Don Gijssen (83) uit Horst. Wat een levensloop heeft deze man en wat een bewondering hebben wij voor hem als vrijwilliger. Daarom delen we zijn verhaal en doen we een oproep aan jou om jouw gebruikte hulpmiddel aan ons te geven. Het komt goed terecht!

Man met een missie
Op elfjarige leeftijd ging Don Gijssen naar het seminarie in Valkenburg met als doel priester te wordenDat was het plan van zijn ouders, maar de jonge Don had een andere missie. Van planner-verkoper bij een ijzergieterij in Tegelen werd hij uiteindelijk verkoopdirecteur bij Alfa Laval. Hier ging hij op zijn 58e met pensioen, waarna hij zich de afgelopen vijfentwintig jaar voor een indrukwekkend aantal vrijwilligersprojecten heeft ingezet. 

Een greep uit zijn missies
Na een aantal jaar vrijwilligerswerk voor minderbedeelden en Slachtofferhulp in Limburg, zette Don Gijssen zich onder andere in voor Zuid-Afrika. Wat begon met het toesturen van maandelijkse voedselpakketten is uitgegroeid tot het bouwen van een kleuterschool en het zorgen van een pick up om zieke Afrikanen naar het ziekenhuis te brengen.  

Voor Roemenië verzamelt Don al tien jaar spullen. Zo heeft hij bijgedragen aan het opknappen van een ziekenhuis. Hier zijn ziekenhuisbedden, gemaakt van een houten plank met acht centimeter piepschuim erop, vervangen voor honderd moderne bedden uit een Nederlands verzorgingshuis. 

Doneer je hulpmiddel
Ondanks dat er op dit moment vanwege corona geen hulpmiddelen naar andere landen worden vervoert, helpHeckert & van Lierop graag mee met het verzamelen van hulpmiddelen. Zo kunnen we een betekenisvolle rol spelen in landen waar goede zorg niet vanzelfsprekend is. Doe je mee en doneer je jouw oude prothese of orthese

NB: materialen moeten in goede staat/bruikbaar zijn. Dus geen versleten of vies materiaal. Daarnaast vragen we je om bij grote hoeveelheden eerst contact met ons op te nemen via 088-2200888 

Deze blogs zijn mogelijk
ook interessant voor jou