Maatregelen coronavirus

update 14-4-2020

Welke maatregelen neemt Heckert & van Lierop om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?

Afspraken en spreekuren gaan door

Vestigingen van Heckert & van Lierop zijn gewoon geopend voor afspraken en spreekuren. We blijven ook telefonisch bereikbaar. Om onze klanten en onze medewerkers te beschermen, nemen we wel een aantal voorzorgsmaatregelen.

Wij verzoeken u met maximaal 1 ouder/verzorger of begeleider naar Heckert & van Lierop te komen. We proberen het aantal bezoekers zoveel mogelijk te beperken. Als u bij Heckert & van Lierop binnenkomt, doen wij er alles aan om besmetting te voorkomen.

Veel gezamenlijke spreekuren die wij met andere zorgverleners in ziekenhuizen, scholen, dagverblijven of verpleeghuizen hebben, gaan niet door. Dit is afhankelijk van het beleid van de betreffende zorginstelling. U wordt door de betreffende zorginstelling geïnformeerd als uw afspraak op die locatie niet door kan gaan. Neem in dat geval contact met ons op. We bespreken met u of er een andere oplossing mogelijk is voor uw afspraak, bijvoorbeeld op één van onze andere vestigingen.

Heeft u of iemand in uw huishouden geen griepverschijnselen? Dan bent u van harte welkom.

Wat te doen bij griepverschijnselen?

Heeft u of iemand in uw huishouden griepverschijnselen zoals (neus)verkoudheid, hoesten, kortademigheid en/of koorts ( +38 ℃)? Wilt u ons dan bellen? U vindt het juiste telefoonnummer bij contact. We verzetten dan de afspraak. Eventueel maken we een telefonische afspraak met uw instrumentmaker als dat praktisch mogelijk is.

Hygiëneregels en maatregelen

Wij volgen de landelijke richtlijnen van het RIVM en de GGD die voor het coronavirus opgesteld zijn. Onze medewerkers zijn extra alert op een mogelijke besmetting met het virus. We hebben duidelijke werkafspraken gemaakt en weten hoe te handelen in geval van een mogelijke risico of besmetting.

We geven elkaar even geen hand

Virussen kunnen makkelijk verspreiden door een handdruk.

Wat kunt u doen om besmetting te voorkomen:

Volg de richtlijnen van het RIVM

 • Houdt uw handen schoon. Was regelmatig uw handen met warm water en zeep
 • Hoest en nies in uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft
 • Respecteer buiten de spreekkamer de anderhalve meter afstand tot elkaar

Veelgestelde vragen

Kan ik naar Heckert & van Lierop komen?

Ja, de meeste vestigingen van Heckert & van Lierop zijn gewoon geopend. Heeft u zelf of iemand in uw huishouden luchtwegklachten (neusverkoudheid, hoesten, benauwdheidsklachten en/of koorts +38 ℃)? Dan verzoeken wij u niet naar Heckert & van Lierop te komen en telefonisch contact met ons op te nemen. Heeft u geen last van deze klachten, dan kunt u gewoon naar Heckert & van Lierop komen.

Ik heb binnenkort een afspraak, maar ik heb griepklachten. Kan mijn afspraak wel doorgaan?

Als u  luchtwegklachten (hoesten, neusverkouden, benauwdheidsklachten en/of koorts) heeft of als iemand in uw huishouden deze klachten en koorts heeft, vragen wij u niet naar Heckert & van Lierop te komen. Sommige afspraken kunnen worden omgezet naar een telefonische afspraak. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u geen van de bovenstaande klachten, dan kunt u veilig naar Heckert & van Lierop komen. Neem wel altijd de hygiëneregels van het RIVM in acht.

Ik ben in een land geweest waar een besmetting is, mag ik naar Heckert & van Lierop komen voor mijn afspraak?

Wij willen de kans op besmetting zo veel mogelijk vermijden. Daarom vragen we u alleen te komen als het echt noodzakelijk is. Als u geen luchtwegklachten heeft (neusverkouden, hoesten, kortademigheid en/of koorts boven 38 graden), dan kunt u de afspraak door laten gaan.

Welke hygiëneregels hanteert Heckert & van Lierop?

 • Regelmatig handen wassen. Onze medewerkers wassen hun handen met desinfecterende zeep voor en na iedere afspraak.
 • We geven u geen hand.
 • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi ze na eenmalig gebruik weg.
 • Koffie wordt alleen gedronken uit wegwerpbekertjes.
 • Medewerkers van Heckert & van Lierop die (lichte) verkoudheidsklachten hebben, blijven thuis.

Gaan voorlichtings- en groepsbijeenkomsten door bij Heckert & van Lierop?

Alle bijeenkomsten bij Heckert & van Lierop worden uitgesteld of afgezegd tot in ieder geval 1 juni 2020.

Zijn er klanten van Heckert & van Lierop besmet met het coronavirus?

Klanten die griep- of verkoudheidsklachten hebben, worden bij Heckert & van Lierop tijdelijk niet ontvangen.

Zijn er medewerkers van Heckert & van Lierop besmet?

Voor zover bekend zijn geen medewerkers van Heckert & van Lierop besmet met het coronavirus. Medewerkers die (lichte) verkoudheidsklachten hebben, blijven thuis.

Ik ben recent bij Heckert & van Lierop geweest, loop ik nu risico?

U loopt geen extra risico als u bij Heckert & van Lierop bent geweest. Wij nemen de maatregelen van het RIVM serieus en hygiënevoorschriften in acht. We doen er alles aan om besmetting te voorkomen.

Ons direct bellen